shutterstock_542934601-e1686846691363-810x500.jpg

Správa WEF pripúšťa, že digitálny preukaz totožnosti by sa mohol používať na "sledovanie a prenasledovanie

206
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Svetové ekonomické fórum (WEF) v novej správe priznalo, že digitálne identifikačné doklady sú svojou povahou vylučujúce a môžu uľahčiť “identifikáciu, sledovanie a prenasledovanie jednotlivcov alebo skupín.” 

V júni 2023 Informačná správa s názvom “Reimagining Digital ID,” WEF opísal potenciálne riziká rozsiahleho zavedenia digitálneho občianskeho preukazu. 

“Azda najväčšími rizikami vyplývajúcimi z digitálneho občianskeho preukazu sú vylúčenie, marginalizácia a útlak,” upozorňuje správa. 

“Viaceré správy identifikovali súvislosť medzi nedostatkom oficiálneho preukazu totožnosti a vylúčením z plnohodnotnej účasti na živote spoločnosti, uvádza sa v správe. “Avšak tým, že preukaz totožnosti opätovne potvrdzuje podmienený prístup, je vo svojej podstate vylučujúci.” 

“Často sú to príslušníci historicky marginalizovaných skupín, ktorí čelia najtvrdším formám vylúčenia, ” dodáva sa v dokumente. 

Keď sa hovorí o “marginalizovaných skupinách”, WEF má na mysli utečencov, ženy a rasové menšiny, pričom ignoruje skutočnosť, že počas krízy COVID to boli ľudia, ktorí odmietli prijať nebezpečné a neúčinné očkovania proti COVID, ktorí boli vylúčení vládami na celom svete. 

Túto diskrimináciu neočkovaných uľahčili očkovacie pasy, ktoré podľa ďalšieho stanoviska WEF správy, “svojou povahou slúžia ako forma digitálnej identity.” 

ČÍTAŤ: WHO, EU announce partnership creating ‘global system’ of digital vaccine passports 

“V prípadoch, keď sa zhromažďujú citlivé údaje, hrozí aj riziko marginalizácie a útlaku, pričom identifikačné údaje sa môžu použiť na uľahčenie identifikácie, sledovania a prenasledovania jednotlivcov alebo skupín,” upozorňuje správa WEF’s Insight. 

Naďalej organizácia uvádza, že “[m]ožné riziko vyplýva z prepojiteľnosti. Ak môže strana prepojiť údaje v rôznych doménach pomocou spoločného identifikátora, potom môžu byť jednotlivci sledovaní stranami, ktoré sa snažia využiť ich údaje.” 

Riziko takmer úplného dohľadu a kontroly nad celými populáciami, ako v komunistickej Číne, je v skutočnosti významným nebezpečenstvom, pred ktorým kritici digitálnych preukazov totožnosti opakovane varovali. Toto riziko sa ešte znásobí, ak sa digitálne preukazy totožnosti skombinujú s digitálnymi menami centrálnych bánk (CBDC), pretože táto kombinácia by mohla pripraviť pôdu pre totalitný štát dohľadu.  

V správe WEF sa uznáva aj vzťah medzi digitálnymi dokladmi totožnosti a CBDC, keďže sa v nej uvádza, že “niektoré štáty začínajú chápať digitálne doklady totožnosti ako predpoklad rozvoja digitálnej meny centrálnej banky (CBDC) a ďalších platobných inovácií.” 

ČÍTAJTE: Centrálna banka Nigérie chce prepojiť svoju digitálnu menu centrálnej banky so systémom digitálnych preukazov totožnosti 

V správe WEF sa ďalej uvádza, že aj keď digitálne preukazy totožnosti nie sú povinné zo zákona, občania by mohli byť nútení ich používať, pretože inak by boli vylúčení z mnohých častí spoločnosti. 

“Keď sa systém preukazov totožnosti rozširuje, dôsledky neúčasti v ňom sa môžu stať takými závažnými, že sa registrácia stane fakticky nevyhnutnou,” uvádza sa v správe. “Keď je prístup k tovaru alebo službe podmienený vlastníctvom určitého preukazu totožnosti a tento preukaz je rozšírený, jednotlivci môžu byť fakticky nútení zaobstarať si tento preukaz totožnosti, aj keď na jeho vyžadovanie neexistuje právny základ.” 

Toto mnohí pocítili na vlastnej koži počas krízy spôsobenej COVID, keď bol neočkovaným osobám v mnohých krajinách zakázaný vstup do reštaurácií, obchodov, na kultúrne podujatia a dokonca aj na pracoviská v snahe prinútiť ich k očkovaniu proti COVID. 

V správe WEF Insight sa tiež pripúšťa, že “v niektorých prípadoch môže digitálny preukaz totožnosti oslabiť demokraciu a občiansku spoločnosť.” 

“Napríklad digitálne ID vydané spoločnosťami sociálnych médií môžu prispieť k politickej polarizácii posilnením skupinových identít.” 

ČÍTAŤ: Globalista Tony Blair opäť presadzuje biometrické digitálne preukazy totožnosti pre všetkých občanov Spojeného kráľovstva 

WEF presadzuje ‘decentralizované’ digitálne ID 

Podľa správy WEF je “decentralizovaný ID formou digitálneho ID, ktorá umožňuje jednotlivcom kontrolovať zdieľanie ich údajov a zároveň umožňuje viacerým subjektom vydávať im poverenia.” 

V snahe bagatelizovať nebezpečenstvo, že sa digitálny preukaz totožnosti stane základom totalitného štátu, WEF presadzuje myšlienku decentralizovaných digitálnych preukazov totožnosti, pri ktorých majú používatelia právomoc rozhodovať o tom, s kým budú zdieľať svoje údaje, a informácie o používateľoch sa neukladajú centrálne. 

Decentralizované digitálne ID môžu znížiť riziko zneužitia údajov, decentralizácia však nezabráni vylúčeniu časti spoločnosti. 

Aj keď sa občania môžu rozhodnúť, či chcú zdieľať svoje údaje alebo nie, stále môžu byť vylúčení z nákupu tovaru a služieb alebo dokonca zo získania zamestnania, ak odmietnu používať digitálny preukaz totožnosti. 

“Je to“ako keď kliknete na ‘akceptovať’ na podmienky používania akejkoľvek aplikácie,” novinár Tim Hinchliffe vysvetlil. “Ak to neakceptujete, nebudete to môcť používať. Rovnaká koncepcia platí aj pre digitálny občiansky preukaz a účasť na mnohých aspektoch spoločnosti.” 

WEF obviňuje ‘konšpiračných teoretikov’ z toho, že digitálne občianske preukazy sú nepopulárne 

Globalisti z WEF si zrejme uvedomujú, že digitálne občianske preukazy sú dosť nepopulárne. 

“Bez vzdelávania verejnosti, jasnej užitočnosti a stimulov sa decentralizovaným prístupom k ID nemusí podariť získať širokú podporu zainteresovaných strán a dopyt používateľov potrebný na masové prijatie, uvádza sa v správe WEF o digitálnych ID. 

Podľa dokumentu čelia systémy digitálnych preukazov totožnosti “obzvlášť vysokej komunikačnej bariére, ktorú zhoršujú nespočetné konšpiračné teórie spájajúce digitálne preukazy totožnosti s nepravdivými a zlomyseľnými špekuláciami.” 

Hinchliffe uvádzaniekoľko príkladov, ako by sa digitálne ID mohli využívať v čoraz totalitnejšom globalistickom režime: 

  • Digitálny preukaz totožnosti pre oblasť klímy: Na sledovanie individuálnej uhlíkovej stopy a preukazovanie štatútu klimatického utečenca.
  • Digitálne ID pre COVID: Nariadiť očkovacie pasy vedúce k masovému dodržiavaniu predpisov a zároveň poskytnúť digitálny rámec.
  • Digitálna identifikácia pre CBDC: Prijať riešenia s overenou identitou s cieľom odstrániť anonymitu a zaznamenať každú transakciu.
  • Digitálna identifikácia pre kybernetickú bezpečnosť: Využiť kybernetické útoky ako prostriedok na naštartovanie národných systémov identity a vytvorenie pasu do metaversa.
  • Digitálna identifikácia pre pohodlie:
  • Vytvoriť komplexný, interoperabilný rámec s cieľom umožniť všetky životné situácie.