Sam-George-810x500.png

"Nie sme bábky Západu": Poslanec z Ghany obhajuje zákon zakazujúci sodomiu a propagáciu LGBTQ

15
Kultúra života
  • Ghanský poslanec obhajoval zákon proti homosexuálnemu správaniu pred tlakom Západu.
  • Zákon trestá homosexuálne správanie a propagáciu, vrátane manželstiev a adopcií osôb rovnakého pohlavia.
  • Ghana odmieta kultúrny imperializmus a bráni svoje hodnoty a morálne zásady.
  • Cirkev a vedecké štúdie potvrdzujú škodlivé účinky homosexuality a riziká pre spoločnosť.

Ghanský poslanec Sam George nedávno obhajoval návrh zákona, ktorý by kriminalizoval homosexuálne správanie - a jeho propagáciu - pred tlakom Západu, ktorý žiadal zrušenie legislatívy.

“Ghana nie je 51. štátom Spojených štátov. Ghana je samostatný suverénny štát,”povedal George v relácii New Dawn Africa Channel, keď bol požiadaný, aby sa vyjadril k odsúdeniu návrhu zákona, ktorého bol George autorom, hovorcom Ministerstva zahraničných vecí USA Matthewom Millerom’.

 

“Očakával by som, že Matthew Miller bude rešpektovať princípy demokracie,” povedal George a zdôraznil, že Ghana je “proti kultúrnemu imperializmu” a dodal, že Miller “by sa mal viac zaujímať o straty na životoch (c)detí v amerických školách v dôsledku násilia páchaného strelnými zbraňami.”

Zákon, ktorý ešte nebol podpísaný, trestá homosexuálne správanie šiestimi mesiacmi až tromi rokmi väzenia a tiež trestá podporu alebo propagáciu takéhoto správania tromi až piatimi rokmi väzenia.

Návrh zákona obsahuje úplný zákaz “manželstiev osôb rovnakého pohlavia,” adopcií osôb rovnakého pohlavia a iných verejných prejavov homosexuálneho alebo transrodového správania. Návrh zákona sa tiež snaží potlačiť transgender ideológiu zákazom mrzačiacich zákrokov pre osoby s pohlavnou zmenou.

New Dawn sa Georgea opýtal, či sa neobáva, že Ghana môže čeliť zaobchádzaniu zo strany Západu podobnému ekonomickým trestom, aké boli uvalené na Ugandu, keď prijala vlastný zákon proti homosexualite. Svetová banka po prijatí zákona zastavila Ugande v roku 2023 všetky nové pôžičky, čo ju prinútilo hľadať finančné prostriedky v Číne, a Bidenova administratíva vlani v reakcii na zákon proti homosexualite oficiálne vyradila Ugandu z africkej obchodnej dohody.

“Očakávam, že vedúci predstavitelia našej krajiny … sa postavia na plecia a povedia americkému ľudu: “Buď s nami budete obchodovať za našich podmienok, alebo môžete odísť,”odpovedal George. “Americké podniky, ktoré pôsobia v Ghane, nie sú v Ghane kvôli LGBTQ. Sú v Ghane preto, lebo dosahujú zisk.”

George poradil spoločnostiam, ktoré “chcú prísť o 100 miliónov dolárov zisku”, aby sa “zbalili a odišli,” pretože “do Ghany príde iná spoločnosť a bude podnikať.”

“My”nie sme bábky a poskokovia Západu,” vyhlásil George. Poukázal na to, že západné krajiny vrátane USA sú pokrytecké, pretože naďalej obchodujú s krajinami Blízkeho východu, ako je Katar, ktoré homosexualitu právne trestajú väzením. Naznačil, že je to preto, lebo USA z obchodu s týmito krajinami slušne profitujú.

“Katar na usporiadanie majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2022 vynaložil 22 miliárd amerických dolárov. Osemnásť miliárd z týchto 22 miliárd išlo americkým a západným podnikom. Katar každoročne kupuje od Ameriky vojenskú techniku za miliardu dolárov,” George poznamenal.

Ghanský politik tiež zdôraznil skutočnosť, že medzinárodné banky ako Medzinárodný menový fond (MMF) a Svetová banka obetujú zisk tým, že odmietajú úvery africkým štátom. Tvárou v tvár obchodnému tlaku, ktorý je v rozpore s africkými hodnotami, George vyzval africké krajiny, aby viac obchodovali medzi sebou.

Pýtal sa, aby upresnil, prečo je ghanský’zákon proti sodomii taký dôležitý, George naznačil, že súvisí s definíciou rodiny, ktorá je zasa základom identity národa.

“Majme na pamäti, že ľudia, ktorí stratili svoju identitu, stratili svoj národ. Európske a americké spoločenstvá a spoločnosť zlyhali, pretože’nanovo definovali rodinu. Stratili’zmysel pre to, čo znamená byť rodinou,” povedal George. 

ďalej tvrdil, že západné národy sa snažia “importovať” do Ghany “duševnú poruchu” homosexuality.

“Naša identita ako Ghančanov je pre nás zásadnou záležitosťou,” povedal. “A preto’sme presadili tento návrh zákona.”

Dalej poukázal na to, že homosexualita si vyberá finančnú aj psychologickú daň pre krajiny, pričom uviedol peniaze vynaložené na starostlivosť o pacientov s AIDS, ako aj náklady na samovraždy, ktoré sú častejšie medzi homosexuálmi.

“Ghanská komisia pre AIDS v roku 2021 minula 200 miliónov dolárov na nákup antiretrovírusových liekov na starostlivosť o HIV/AIDS pre ľudí, ktorí sa rozhodli mať sex s mužmi … Viete, koľko školských budov v mojom volebnom obvode by sa postavilo za 200 miliónov dolárov alebo koľko nemocničných lôžok by sa tým vytvorilo?”

“A preto keď niekto hovorí, že to nie je naliehavý problém, je to preto, že”nechápe celý vplyv homosexuality na spoločnosť,” povedal George.

“Choďte sa pozrieť do amerického systému a zistite, koľko ľudí pácha samovraždy kvôli vplyvu homosexuality,” pokračoval. “CDC hovorí, že homosexuáli majú o 400 % vyššiu pravdepodobnosť samovraždy.”

George objasnil, že ghanský’zákon proti sodomii stanovuje prísnejšie tresty za propagáciu LGBTQ správania ako za samotný akt sodomie a že je zameraný na “všetky technologické a mediálne platformy”, ktoré môžu takéto správanie propagovať.

“Nemôžete používať technologické a mediálne platformy na propagáciu vecí, ktoré sú v Ghane nezákonné … nemôžete byť influencerom sociálnych médií a vytvárať obsah, ktorý je v rozpore so zákonmi krajiny,” povedal a dodal, že nemožno používať médiá na propagáciu čohokoľvek, čo je v Ghane nezákonné, vrátane napríklad prania špinavých peňazí.

“V skutočnosti, ak sa pozriete na náš návrh zákona … trest za propagáciu je vyšší ako trest za samotný čin, pretože chceme chrániť nevinnosť našich detí,” povedal George.

Liberáli a mainstreamové médiá často protestovali proti návrhu zákona Ghany”s obavami, že zvýši zlé zaobchádzanie s homosexuálmi, ale George zdôraznil, že legislatíva v skutočnosti trestá tých, ktorí zle zaobchádzajú s homosexuálmi.

“V skutočnosti ukladáme trest až do troch rokov pre každého, kto vykonáva mimosúdne zaobchádzanie … nemôžete sa sami rozhodnúť, že’človeka zbijete alebo zlynčujete. Ak to urobíte, pôjdete do väzenia,”povedal George. “Takže tento zákon je veľmi vyvážený zákon, ktorý sa snaží chrániť základné ľudské práva všetkých druhov osôb.”

Podotkol, že tvorcovia ghanskej’ústavy sa “veľmi zaujímali o morálku našej krajiny a morálne vlákna našej krajiny.” 

“Ak si prečítate článok 39 našej ústavy, v skutočnosti ukladá štátu povinnosť zabezpečiť, aby boli správne  spoločenské kultúrne normy integrované do morálneho vlákna štátu.”

V nadväznosti na Sväté písmo a dvetisícročnú tradíciu Cirkvi katolícka viera tvrdí, že homosexuálne akty sú “hriechom, ktorý volá do neba” a “vnútorne neusporiadané”, pretože sú “v rozpore s prirodzeným zákonom” a “uzatvárajú sexuálny akt do daru života.”

“Nevychádzajú zo skutočnej afektívnej a sexuálnej komplementarity. Za žiadnych okolností ich nemožno schváliť,” uvádza sa v Katechizme Katolíckej cirkvi . Cirkev hlása, že ľudská sexualita, ako ju stvoril Boh, je určená výlučne pre manželskú lásku medzi mužom a ženou a nachádza svoje jediné legitímne vyjadrenie v manželstve.

Množstvo štúdií tiež preukázalo škodlivé účinky homosexuality, ktorá sa spája s mnohými život ohrozujúcimi chorobami, ako je HIV/AIDS a rôzne druhy rakoviny, a psychologickými problémami, ktoré sa nedajú vysvetliť tým, že človek’kultúrne’“akceptuje” ideológiu LGBT.

Po zverejnení jednej štúdie, ktorá zistila, že u tínedžerov, ktorí sa sami identifikujú ako homosexuáli, je päťkrát vyššia pravdepodobnosť, že sa pokúsia o samovraždu, než u ich heterosexuálnych kolegov, Peter Sprigg z Family Research Council sa vyjadril, že záverom nie je, že tínedžeri trpiaci homosexuálnymi sklonmi majú údajne nepatrne menšiu pravdepodobnosť spáchať samovraždu v “podporujúcom” prostredí, ale že celkovo je u takýchto tínedžerov mnohonásobne vyššia pravdepodobnosť spáchania samovraždy ako u ich nehomosexuálnych rovesníkov – “rozdiel, ktorý ďaleko prevyšuje akýkoľvek rozdiel spôsobený ‘sociálnym prostredím.’”

Dr. Neil Whitehead, konzultant pre vedecký výskum z Nového Zélandu a autor knihy My Genes Made Me Do It – vedecký pohľad na sexuálnu orientáciu, poukázal v článku dostupnom na stránke Národnej asociácie pre výskum &; terapiu homosexuality (NARTH) webová stránka, že autori jednej štúdie vykonanej v Holandsku “boli prekvapení, že zistili toľko duševných chorôb u homosexuálov v krajine, kde je tolerancia homosexuality väčšia ako takmer vo všetkých ostatných krajinách.” 

Doktor Whitehead zdôraznil, že “(i)vo svojom medzikultúrnom porovnaní duševného zdravia v Holandsku, Dánsku a USA, Ross (1988) nedokázal nájsť žiadne významné rozdiely medzi krajinami – t. j. väčšia sociálna nevraživosť v Spojených štátoch nemala za následok vyššiu úroveň psychiatrických problémov.”