shutterstock_2318800321-e1712581027667-810x500.jpg

Elon Musk chváli výhody náboženstva, hovorí, že sekularizmus necháva ľudí "v zúfalstve

6
Kultúra života

Elon Musk v stredu na portáli X uverejnil báseň, v ktorej tvrdí, že svetské náboženstvo zanechalo ľudí v zúfalstve, a naznačil, že náboženstvo je cenné ako ochrana pred smútkom.

“Ateizmus zanechal prázdne miesto; Sekulárne náboženstvo zaujalo jeho miesto; Ale zanechalo ľudí v zúfalstve; Bezdetný hedonizmus bez starostlivosti; Možno náboženstvo”nie je také zlé; Aby vás ochránilo pred smútkom,” napísal Musk, ktorý sa nedávno označil za “nie príliš náboženského”, ale za “pravdepodobne kultúrneho kresťana.”

Sekulárne náboženstvo”, o ktorom hovorí Musk, zahŕňa ideológie, ktoré sú protiľudské, rozdeľujúce a škodlivé pre deti, ktoré dnes ľavičiari prijímajú s náboženským zápalom a ktoré majiteľ X zvykne na svojej platforme sociálnych médií dôrazne odsudzovať a vyvracať.

Musk si napríklad často berie na mušku princípy radikálnych ľavičiarov, vrátane protiporodných “extinekcionizmu“ a potomkov “wokeizmu,” ako napríklad mrzačenie “trans” detí a politika identity s jej sprievodnou politikou rozmanitosti, rovnosti a inklúzie (DEI).

Muskovu’domnienku, že toto “sekulárne náboženstvo” je spojené s “bezdetným hedonizmom”, podporujú štatistiky, ktoré ukazujú, že pôrodnosť na celom svete naďalej klesá, poháňaná nie menším počtom rodín, ale bezdetnosťou. Hoci menšia časť z toho je spôsobená neplodnosťou, mnoho mladých dospelých sa dnes rozhoduje nemať deti. Niektorí z nich sa na internete chvália svojím pôžitkárskym životným štýlom prostredníctvom videí o výhodách toho, že sú “DINKS” (Double Income No Kids - dvojitý príjem bez detí).

Vedúci denníka Daily Wire Matt Walsh zdôraznil skutočnosť, že tieto “DINK” videá často propagujú tieto páry’ schopnosť “kupovať veci.”

“Dokonca aj podľa ich vlastného svedectva je’jasné, že keď sa ľudia rozhodnú byť bezdetní, ich život sa nevyhnutne točí okolo čistého egocentrického, nefalšovaného, nezaťaženého konzumu,” poznamenal Walsh.

Ako naznačil Musk, takúto bezdetnosť si častejšie vyberajú sekulárne/nenáboženské páry. Zaujímavé je, že podľa Inštitútu pre rodinné štúdie, “plodnosť klesla oveľa viac medzi nenáboženskými Američanmi ako medzi veriacimi,” a frekvencia navštevovania náboženstva je stabilne koreluje s mierou plodnosti.

Prekvapivo, tí, ktorí majú deti hlásia viac radosti (ale aj viac stresu) vo svojom každodennom živote. Medzi religiozitou a šťastím však existuje ešte jasnejšie prepojenie. Výskumné centrum Pew Research Center zistilo, že aktívne veriaci ľudia majú neustále tendenciu byť šťastnejší ako “neaktívne veriaci” a “neangažovaní,” často s veľkým rozdielom.

Napr, 36 % aktívne veriacich sa označuje za “veľmi šťastných” v porovnaní s 25 % neaktívne veriacich a 25 % neafiliovaných. V Austrálii sa 45 % aktívne veriacich ľudí označuje za “veľmi šťastných” v porovnaní s 32 % neangažovaných.

Aj keď je religiozita skutočne spojená s väčším šťastím, niektorí náboženskí apologéti, ako napríklad katolík Trent Horn, tvrdia, že obhajovanie náboženstva, ako je kresťanstvo, kvôli tomu, čo “dokáže”, a nie “pretože je pravdivé”, podkopáva pravdivostné nároky náboženstva, ako aj význam jeho pravdy.

Šéfredaktor portálu LifeSiteNews John-Henry Westen minulý mesiac vyzval Muska, aby sa stal katolíkom, pričom poukázal na to, že “dôvodom”prečo sú základné princípy kresťanstva, ktoré Musk vychvaľuje, “dobré pre spoločnosť, je to, že sú pravdivé.”