Francis-singapore-810x500.png

Sky News Australia kritizuje poznámku pápeža Františka, že "každé náboženstvo je cestou k Bohu

54
Kultúra smrti

Sky News Australia zverejnila zdrvujúcu kritiku tvrdenia pápeža Františka’ v Singapure, že “každé náboženstvo je cestou k Bohu” a odsúdila ho ako pokus o “inklúziu založenú na popieraní pravdy”

“Je pápež katolík? Zrazu to’nie je rečnícka otázka,” poznamenal moderátor Sky News James Macpherson. Vyzdvihol Františkovu’narážku, že “nikto nemôže povedať, že jeho náboženstvo je dôležitejšie alebo pravdivejšie ako kohokoľvek iného’”

“Ak musíte poprieť pravdu, aby ste boli inkluzívni, aká je potom táto inklúzia hodnotná? Ak je inklúzia založená na popieraní pravdy, potom’nezahŕňate ľudí do lži?"” poznamenal Macpherson.

Poukázal na nezmyselnosť a absurditu našej kultúry’oceňovania inklúzie pre ňu samotnú.

“Ale aby ste mohli byť inkluzívni, musíte zahrnúť ľudí okolo niečoho,” povedal Macpherson. “Kultúra, ktorá sa vzdala pravdy, sa snaží zahrnúť ľudí okolo inklúzie. A bez spoločných hodnôt sa vďaka desaťročiam multikulturalizmu snažíme’vytvoriť sociálnu súdržnosť okolo spoločnej túžby po sociálnej súdržnosti. Je to’bláznivá’cesta, pretože nič z toho nemá zmysel.”

“A ak je inklúzia možná len tak, že každého vyzveme, aby zatvoril oči pred realitou, potom sa’nesnažíte všetkých zahrnúť do istého druhu šialenstva?"” dodal.

Vedúci spravodajstva tvrdil, že pri všetkých krízach, ktorým Západ v súčasnosti čelí, je “najväčšou krízou” krízou reality a zmyslu.”

Na dôkaz tejto skutočnosti zdieľal klipy ukazujúce prominentné politické osobnosti, ktoré odmietajú uznať skutočnosť, že pohlavie človeka je’definované jeho biológiou. Uviedol známy príklad sudkyne Najvyššieho súdu Kentanji Brown Jacksonovej, ktorá tvrdí, že nedokáže definovať, čo je žena, ako aj britského politika sira Edwarda Daveyho’tvrdenie, že žena “môže mať penis.”

“Čína a Rusko a Severná Kórea môžu byť hrozbami, ale najväčšou existenčnou hrozbou, ktorej čelí západný svet, je opustenie pravdy,” pokračoval Macpherson.

“Keď je všetko, vrátane zákonov krajiny, subjektívne, jediný spôsob, ako určiť, čo je správne, je prostredníctvom sily.”

Krízu zásadne prehlbuje, naznačil, zanedbávanie povinností pápeža, ktorý by mal byť hlavným obrancom katolíckej viery, neochvejným hlasom pravdy v priebehu storočí.

“Ako môžu ľudia znovu objaviť pravdu a skutočnosť, keď sa zdá, že aj pápež rezignoval na vieru v Boha?”

Františkova’ myšlienka, že “každé náboženstvo je cestou k Bohu”, je priamym popretím slov samotného Ježiša Krista, ktorý povedal: “Ja som cesta, pravda a život. Nikto neprichádza k Otcovi inak ako cezo mňa.” Františkovo’ tvrdenie je tým pádom aj popretím toho, čo učí Katolícka cirkev, že spása je len v Kristovi.