shutterstock_2372927031-e1701958491561-810x500.jpg

Američania si musia uvedomiť nebezpečenstvo náboženských sionistov podnecujúcich násilie na Blízkom východe

23
Kultúra smrti

Americké médiá neinformovali o všetkom, čo izraelskí predstavitelia vrátane bývalých izraelských premiérov nedávno povedali, aby nás varovali pred židovskými extrémistami, ktorí prostredníctvom teroristických kampaní na palestínskych územiach vyvolávajú ďalšie vojny.

Dňa&nbsp22. augusta denník Times of Israel informoval, že&nbspšéf Šin Bet [izraelského ministerstva vnútornej bezpečnosti] Ronen Bar v podstate varoval, že “židovský teror vykonávaný násilnými osadníkmi a&nbspakcie ministra národnej bezpečnosti Itamara Ben Gviru&nbspna Chrámovej hore spôsobujú  neopísateľné škody na povesti Izraela.”

Nasledujúci deň izraelský minister obrany Yoav Gallant verejne súhlasil s Bar’ovým varovaním pred extrémistickými skupinami, ktoré provokujú Palestínčanov. Títo predstavitelia izraelského národa sú sotva antisemitmi.

PREČÍTAJTE SI: Dobrovoľní chirurgovia v Gaze opisujú ‘desivé násilie zámerne namierené proti civilistom,’ deťom

Desivé teroristické útoky na Izraelčanov zo strany Hamasu boli 7. októbra 2023. Len mesiac pred útokmi Associated Press 6. septembra 2023, informovala, že bývalý šéf izraelského’Mossadu varoval, že Izrael sa stal štátom apartheidu:

“Je tu štát apartheidu,” povedal Tamir Pardo v rozhovore. “Na území, kde sú dvaja ľudia posudzovaní podľa dvoch právnych systémov, je to štát apartheidu.”

Bývalý šéf Mosadu, ktorý odišiel do dôchodku v roku 2016, je sotva antisemita.

Poslúchnite bývalého starostu Jeruzalema, ktorý sa v rokoch 2006 až 2009 stal aj izraelským premiérom. V opozičný článok, ktorý priniesol Haaretz 12. júla 2024, Ehud Olmert píše:

Varujem premiéra Benjamina Netanjahua: Blíži sa deň, keď na vás budú vydané zatykače za zločiny, ktoré Izrael s podporou svojej vlády denne pácha v Judei a Samárii, zatiaľ čo vy pred nimi zámerne zatvárate oči. Udalosti v Gaze možno obhajovať, pretože je možné tvrdiť, že nie sú výsledkom politiky, príkazu alebo zámeru Izraela, dokonca ani vás. V najhoršom prípade, ako všetci vieme, v skutočnosti neriadite, nevediete ani neriadite. Koniec koncov, nie ste’zodpovedný za nič.

Tieto argumenty však nebudete’mať k dispozícii, pokiaľ ide o udalosti v Judei a Samárii. Tu sú zločiny páchané na dennej báze, nie vojakmi a nie proti vojakom, ale výtržníkmi, ktorí sú izraelskými občanmi, nenávidiacimi Arabov, s jasným zámerom vyhnať ich z ich domovov a dedín, kde žili celý život.

Ako predseda vlády viete o všetkých týchto udalostiach. Ak sa rozhodnete ignorovať aj ich, nebudete môcť poprieť, že ste počuli varovanie šéfa Centrálneho velenia a ďalších vysokých veliteľov IDF. S niekoľkými z nich som hovoril a hanbia sa, že sa tieto veci dejú v oblastiach pod našou kontrolou.

Bývalý predseda izraelskej vlády nie je antisemita.

Práve kvôli týmto svedectvám a predchádzajúcim svedectvám samotných izraelských predstaviteľov sa musíme ozvať najmä v prospech palestínskych kresťanov, ktorých vraždia a ich domovy zaberajú židovskí extrémisti, ktorí sú “náboženskí sionisti.”

Odmietajúc Ježiša Krista, a teda neprijímajúc vývoj Božích’prisľúbení od Ježiša, “náboženskí sionisti” a ich hnutia sa domnievajú, že majú právo zneužívať nežidov a Židov, ktorí s nimi nesúhlasia. Mylne sa domnievajú, že Boh chce, aby si vzali späť fyzickú zem, ktorú dal pohanom po tom, ako bol Ježiš odmietnutý a Druhý chrám zničený pred 2 000 rokmi. Falošná náboženská horlivosť vedie k porušovaniu ľudských práv a dôstojnosti. Vedie k ešte horším vojnám.

PREČÍTAJTE SI: Izrael začína novú formu terorizmu svojimi výbuchmi pagerov v Libanone

Náboženskí sionisti sú odhodlaní nezákonne a násilne ukradnúť Palestínčanom pôdu a porušujú pritom platné medzinárodné právo. Takáto činnosť je v rozpore s Ježišovým’učením a celým Novým zákonom. Kresťania v Amerike, ktorí podporujú takéto nezmysly, sú zavádzaní. Dokonca ani väčšina Izraelčanov nepodporuje nezmysly “náboženských sionistov”, ako dokazujú vyššie uvedené svedectvá.

Ako Američania prirodzene podporujeme demokracie, najmä na Blízkom východe, aby ľudia mali náboženskú slobodu. Sme ľudia vyznávajúci Listinu práv v kresťanskej tradícii. Nepodporujeme’náboženských fanatikov, ktorí sa nás snažia vrátiť k nevyspelému náboženstvu, rasovým systémom a kamenným chrámom na obetovanie zvierat. Nepodporujeme radikálnych a fundamentalistických moslimov, ktorí popierajú náboženskú slobodu, a určite nepodporujeme nelegálne židovské osadnícke hnutia, ktoré provokujú nevinných moslimov.

Môj článok proti náboženskému sionizmu a podcast na túto tému nájdete na Magazín Kríza. Podrobne sa v ňom rozoberá rozdiel medzi náboženským a politickým sionizmom.

Pretlačené so súhlasom Profesora Matthewa A. Tsakanikasa.