Shutterstock_2153058679-810x500.jpg

Úrad pre dohľad nad daňovými poplatníkmi varuje Kanaďanov, aby bojovali proti "systémom zaručeného príjmu

16
Kultúra smrti

Najrešpektovanejšia skupina na ochranu daňových poplatníkov vyzvala občanov, aby sa čo najviac postavili proti politikám a zákonom, ktoré presadzuje liberálna vláda premiéra Justina Trudeaua a opozičné strany.

“Daňoví poplatníci musia zostať ostražití a pokračovať v tlaku proti tomuto mimoriadne nákladnému systému,” povedal pre LifeSiteNews Franco Terrazzano, federálny riaditeľ Kanadskej federácie daňových poplatníkov (CTF).

“Zdá sa, že zlé nápady v Ottawe nikdy nezmiznú, takže daňoví poplatníci musia zostať ostražití a pokračovať v tlaku na politikov, aby bojovali proti systémom garantovaného príjmu.”

V posledných týždňoch Dolná snemovňa odhlasovala extrémny zákon navrhovaný Novou demokratickou stranou, ktorý by umožnil zavedenie univerzálneho základného príjmu (UBI) pre všetkých Kanaďanov a žiadateľov o azyl.

Terrazzano poznamenal, že namiesto zamerania sa na almužny by vláda mala namiesto toho “urobiť život dostupnejším znížením daní a umožniť Kanaďanom ponechať si viac vlastných peňazí.”

“Vláda je na mizine a má dlh viac ako 1 bilión dolárov, takže tento nákladný program by znamenal obrovské zvýšenie daní pre priemerných Kanaďanov,” povedal pre LifeSiteNews.

Terrazzano poznamenal, že “systém UBI”Novej demokratickej strany”by bol “katastrofou pre daňových poplatníkov, podniky a našu ekonomiku a všetci politici by mali proti tomu bojovať.”

“Kanadským podnikom by to sťažilo hľadanie a udržanie talentov, pretože ak vláda bude platiť ľuďom, aby nepracovali, bude pracovať menej ľudí,” povedal.

Kým pokus Novej demokratickej strany’o prijatie zákona o VBI zlyhal, v kanadskom Senáte’je predložený ďalší podobný návrh zákona, ktorý by v prípade schválenia vytvoril “národný rámec pre garantovaný základný príjem na živobytie.”

Senátny návrh zákona S-233 je teraz v jednom z výborov, ale do Dolnej snemovne ešte neprešiel. Návrh zákona predložila Trudeauom menovaná senátorka Kim Pateová v roku 2021.

Životné náklady v Kanade za posledných niekoľko rokov dramaticky vzrástli za vlády Trudeaua, ktorý naďalej nadmerne míňa a presadzuje svoju ideologicky nabitú, protiživotnú agendu.

V júni LifeSiteNews informovali, že napriek desaťročiam pokroku v znižovaní miery chudoby v Kanade sa za posledných pár rokov za Trudeauovej liberálnej vlády zlikvidovala, uviedlo jedno z jeho vlastných federálnych ministerstiev.

Terrazzano predtým povedal LifeSiteNews, že vyzval Trudeauovu vládu, aby znížila výdavky, vyrovnala rozpočet a “úplne zrušila” uhlíkovú daň,” ako najlepší spôsob, ako pomôcť Kanaďanom vo finančných ťažkostiach.