Škôlka vynecháva hry o Narodení Pána, aby neurazila moslimov

1,684
Kultúra smrti

TURÍN - Národná strana podala sťažnosť na rozhodnutie niektorých škôl a škôliek v meste Turín vynechať všetky vianočné oslavy Narodenia Pána alebo odstániť akékoľvek zmienky o kresťanstve v nich zo strachu pred "urážkou citov" rastúceho počtu moslimov v škôlkach.

Roberto Carbonero, riaditeľ Lega Nord (severnej ligy), povedal, že ak sa to potvrdí, toto rozhodnutie riaditeľov niektorých škôl "by bola veľmi závažná záležitosť, ktorá nemá precedens."

"Také rozhodnutie je úplne neprijateľné," povedal, dodajúc, že mesto a nie jednotlivé školy by mali mať zodpovednosť robiť takéto rozhodnutia.

"Toto ‘mesto inklúzie’, o ktorom fantazíruje ľavica, sa nemôže stať ‘mestom diskriminácie pre katolíkov,’" povedal Carbonero.

 "Nie je prijateľné, aby sa v mene nekontrolovanej imigrácie...naši občania, naše deti museli vzdať svojich vlastných tradícií a svojej vlastnej kultúry," povedal. "Nestotožňujem sa s myslením takej školy, podľa ktorej by sme mali byť zahanbení  pre katolícke základy našej spoločnosti a jej dejiny."

Imigrácia v Taliansku je zväčša zo severoafrických krajín, kde je islam dominantným náboženstvom a kultúrnym vplyvom. Zatiaľ čo imigrácia je v Taliansku pomalšia ako v iných krajínách Európskej únie, neprimerane veľké percento pôrodov v Taliansku pripadá na imigrantské rodiny.

V týchto regiónoch, najmä na severe, kde je najvyšší počet usadených cudznincov je populácia netalianských obyvateľov medzi deviatimi a jedenástimi percentami, ale plných pätnásť percent detí je narodených zahraničným štátnym občanom.