USA odmietli dať azyl žene, ktorá napomáhala čínskej politike jedného dieťaťa

1,189
Kultúra smrti

Federálny odvolací súd USA zamietol Číňanke žiadosť o azyl, pretože viac než 20 rokov podporovala politiku jedného dieťaťa presadzovanej komunistickou vládou.

61-ročná Suzhen Meng sa v roku 2010 nižšiemu federálnemu okresnému súdu priznala, že jej práca bezpečnostnej dôstojníčky pre 1100 rodín vo Wuhane, hlavnom meste provincie Chu-pej, vyžadovala, aby hlásila tých, ktorí porušovali zákon jedného dieťaťa. To znamenalo, že ich nelegálne tehotenstvo ukončili núteným potratom.

Tvrdila, že to tak trochu hrala, no sudca Reena Raggi nesúhlasil a rozhodol, že to, že „Mengová hlásila ženy, ktoré porušili tento zákon, nebol len nejaký „menší“ priestupok, ale rozhodujúci krok, ktorý dal do pohybu celý výkon perzekučného systému.“

Steven Mosher, prezident Population Research Institute a silný kritik programov na reguláciu populácie pre LifeSiteNews povedal, „nemám pochopenie pre nikoho, kto vykonával politiku jedného dieťaťa, keďže ide o obrovské porušovanie ľudských práv a zločin proti ľudskosti. Myslím si, že by im nemalo byť dokonca vydávané ani len vízum na návštevu USA a nieto ešte udelený azyl.“

Mosher povedal, že pomohol čínskym občanom, ktorí sa podieľali na tejto politike, no až potom, čo sa toho vzdali a snažili sa chrániť tých, čo tento zákon porušili. Urobila táto žena niečo preto, aby sa vykúpila?“

Mengová tvrdí, že bola uväznená po tom, čo na svoje rodiny odmietla uvaliť bezpečnostný poplatok a za to, že nahlásila šéfa polície kvôli korupcii. Vo väzení ju zbili bachari. Po svojom prepustení išla do USA, kde pracuje jej sestra. Odvolala sa proti rozhodnutiu sudcu Raggiho, ktorý sa v roku 2010 vyslovil proti udeleniu azylu. Teraz jej trojčlenný odvolací súd odmietol [azyl] znovu.

Politika jedného dieťaťa je trochu nesprávne pomenovaná, pretože má mnoho výnimiek: napríklad v prípade, že prvé dieťa bolo nelegálne; v prípade, že obaja rodičia patria k etnickým menšinám; v prípade, že sú obaja ešte neplnoletý a v prípade, že žena nemá brata a jej manžel súhlasí s tým, že budú podporovať jej rodičov počas ich staroby.

Na druhej strane má však aj veľa odporných rozšírení: nenarodené dieťa príliš mladých rodičov (do 22 rokov pre muža a do 20 rokov pre ženu) sa nemôže uznať ako legitímne ani ich neskorším manželstvom, musí byť teda potratené. Po prvom dieťati musí žena nosiť vnútromaternicové teliesko (DANA) a podstupovať pravidelné kontroly, aby sa zabezpečilo zachovávanie. Ak sa predsa len narodí druhé dieťa, oboch rodičov sterilizujú. Mnoho potratov urobia lekárski úradníci ženám s použitím fyzického násilia, zatiaľ čo ich policajti alebo vojaci držia na zemi.

Táto politika vošla do platnosti v roku 1979. Zákon bol formálne vytvorený až o 20 rokov neskôr. Prišiel ako reakcia na populačnú explóziu povzbudenú komunistickým diktátorom Mao Ce Tungom – [populácia stúpla] z 540 miliónov v roku 1949 na viac než 800 miliónov v roku 1980. Vláda tvrdila, že [populačná explózia] spôsobuje nezamestnanosť, chátrajúce zdravie i nedostatok bytov.

Politika jedného dieťaťa znamená zničenie tradičnej čínskej rodiny, kde žili deti, rodičia a starí rodičia pod jednou strechou,“ povedal Mosher pre LifeSiteNews.Odrezala konáre a korene a nechala len kmeň.“

Od roku 1996 dodatky k americkému zákonu o zmene občianstva a imigrácii umožňujú Číňanom vstup do krajiny, len preto, že boli nútení ísť na potrat alebo boli sterilizovaní kvôli presadzovaniu politiky jedného dieťaťa.