Mexický Najvyšší súd zlegalizovali homosexuálom adopciu

1,033
Kultúra smrti

Mexický Najvyšší súd vyhlásil za protiústavný článok v štáte ústavy Campeche, ktorý párom rovnakého pohlavia zakazuje adopciu detí. Najvyšší súd rozhodol, že článok je v rozpore so zásadou „nediskriminácie“, ktorú zaručuje mexická ústava.

Zákaz adopcie homosexuálom podľa sudcov „poškodzuje vyšší záujem dieťaťa a ich spôsob integrácie do rodiny a okrem toho je vzhľadom na sexuálnu orientáciu diskriminačný “.

„Chceme mať radšej deti na uliciach (...), kde budú zneužívané, kde im budú predávané drogy - namiesto toho, aby žili v spoločnosti, v spolužití, v rodinnom zväzku, nech je už jeho povaha akákoľvek?“ pýtal sa podľa miestnych médií predseda súdu Luis Maria Aguilar.

Sudca Alfredo Gutierrez prirovnal odopretie adopcie homosexuálom k prípadu, keď „Južná Afrika žila s apartheidom“ a k „diskriminačným pravidlám v Spojených štátoch po obnove [Juhu] po občianskej vojne“.

Sudcovia médiám vysvetlili, že toto uznesenie neustanovuje precedens, ale stanovuje kritériá ohľadom toho, „čo musia dodržiavať všetky súdy v krajine“.

Návrh na zrušenie platnosti článku 19 ústavy Campeche vzniesla Komisia pre ľudské práva štátu Campeche.

V rozhovore s LifeSiteNews Juan Dabdoub, prezident Mexickej rady rodiny (CONFAMILIA), povedal, že súdne konanie Najvyššieho Súdu bolo „zbabelé“, keďže sa nedržali typického právneho postupu.

„Istým spôsobom hovoria: ,Nezahrávajte si s nami‘,“ vysvetlil. „V minulosti mohli homosexuáli získať povolenie na manželstvo prostredníctvom súdneho príkazu. V celej krajine neexistuje jediný prípad odopretia takéhoto súdneho príkazu. Môžeme čakať, že sa to isté teraz bude diať s adopciou.“

Vlani v júni Najvyšší mexický súd zlegalizoval homosexuálne zväzky v celej krajine a porušil tým aj ústavu štátu, ktorá uvádza, že manželstvo existuje medzi jedným mužom a jednou ženou.

Dvadsaťštyri vedúcich predstaviteľov občianskych organizácií z celkovo 31 štátov – na  čele s hnutím Mexiko je pre deti len jedno (Mexico Is One For The Children) – požadujú postaviť pred politický súd sudcov, ktorí hlasovali za homosexuálne „manželstvo“.

Toto hnutie 25. júla zhromaždilo 80 000 ľudí, ktorí pochodovali v meste Guadalajara a žiadali právo detí na matku a otca a [právo] na ochranu života od počatia až po prirodzenú smrť. V tom istom čase sa za túto vec konali pochody aj v iných mestách a hoci sa v tisíckach prejavili aj ďalší, bolo to márne.

Dabdoub tiež vysvetlil, že CONFAMILIA zhromažďuje podpisy, ktorej cieľom je dosiahnuť „vôbec prvú ústavnú reformu v histórii Mexika, ktorú by spôsobili sami občania“.

„Mexiko je držiteľom svetového prvenstva v sexuálnom zneužívaní detí, prvenstva v šírení detskej pornografie a je na druhom mieste v jeho výrobe. Patrí mu prvé miesto v sexuálnom obchodovaní s deťmi,“ pokračoval. „Do Mexika prichádzajú cudzinci na to, aby mali sex s deťmi. Tieto deti si zaslúžia matku a otca.“

„Štát zlyhal vo svojej povinnosti chrániť mexické rodiny,“ povedal. „Chceme pozmeniť 4. článok ústavy tak, aby sme doňho zahrnuli Všeobecnú deklaráciu ľudských práv, ktorá hovorí, že rodina je prirodzenou a základnou jednotkou spoločnosti a má nárok na ochranu zo strany štátu.“