Nedostatok žien v Číne. Riešenie: muži by sa mali podeliť

1,376
Kultúra smrti

Do roku 2020 bude mať Čína asi o 30 miliónov viac mužov ako žien. Tento nepomer spôsobila populačná kontrola súvisiaca s politikou jedného dieťaťa, ktorú v tejto krajine zaviedli pred  vyše tridsiatimi rokmi. Istý čínsky profesor ekonómie ako riešenie navrhol, aby sa čínski muži podelili so svojimi manželkami.

Xie Zuoshi zo Šen-jangskej univerzity sa prostredníctvom blogu vyjadril, že ženy by sa mali ponúkať za manželky viacerým mužom, aby sa tak naplnili potreby mužov na sex a rozmnožovanie.

V blogovom príspevku, ktorý odstránili kvôli zdrvujúcemu odporu, ktorého sa mu dostalo, Xie napísal:

Keďže je toľko guanggunov [starých mládencov], ženy sú nedostatkovým tovarom a zvyšuje sa ich cena. To však neznamená, že sa nedá upraviť trh. Problém guanggunov je vlastne problémom príjmov. Muži s vysokými príjmami si ženu dokážu nájsť, pretože môžu zaplatiť vyššiu cenu. Čo však s mužmi s nízkymi príjmami? Jedným z riešení je, že si nejakú ženu vezmú viacerí spoločne.

Ženy majú pre mužov v Číne veľmi nízku hodnotu. Sú terčom vrážd vo vnútri maternice a tie, ktoré toto (pohlavím podmienené) zabíjanie prežijú, stávajú sa tovarom, ktorý sa predáva za najvyššiu ponuku. A teraz tu máme dokonca návrh, aby sa ženy ponúkali na predaj viacerým mužom. Títo muži by tak mali ľahší prístup k sexu a dokázali splodiť deti, ktoré budú zo zákona povinné postarať sa o nich, keď budú už starí.

V reakcii na Xieov blogový príspevok, Reggie Littlejohn, prezidentka organizácie Práva žien bez hraníc (Women’s Rights without Frontiers), uviedla:

Xie ponúka nemotorné analýzy ponuky a dopytu, v ktorých ženy figurujú ako „tovar“. Od žien, ktoré prežili túto pretrvávajúcu epidémiu gendercídy sa očakáva, že budú manželkami „niekoľkých“ mužov. Nenávisť voči ženám, ktorá je vyjadrená v selektívnych potratoch malých dievčatiek, tak vedie k tomu, že sa zo žien stáva tovar, konkrétne tovar v podobe manželiek niekoľkých mužov. Hybnou silou tohto návrhu je starosť o potreby mužov, no bez akéhokoľvek záujmu o práva alebo pocity žien.

Tieto milióny mužov, ktorí si hľadajú manželky, zodpovedajú miliónom chýbajúcich žien, ktoré nikdy nedostali šancu na život mimo maternice. A ku každej z týchto chýbajúcich žien patria smútiaci rodičia, ktorí pod tlakom šli na potrat svojej dcéry alebo ich k tomu rovno prinútili.

Čína nedávno oznámila, že svoju politiku jedného dieťaťa nahradí rovnako represívnou politikou dvoch detí, ktorou chce zastaviť nedostatok pracovných síl. Ten totiž môže viesť k ekonomickému kolapsu. Avšak politika dvoch detí neurobí nič pre to, aby zastavila nútené potraty a sterilizácie alebo gendercídu dievčat.

Ženy v Číne budú aj naďalej trpieť dôsledkami populačnej kontroly. Buď ich zabíjajú v maternici alebo ich nútia ísť na potrat svojho vlastného dieťať. A možno ich aj donútia k tomu, aby si vzali viacerých mužov.