abortion-pills-e1698846203310-810x500.jpeg

Pro-life skupina bije na poplach kvôli novej telemedicínskej klinike na potratové tabletky v Alberte

7
Kultúra života
  • Chemický potrat je nebezpečný a ohrozuje životy žien.
  • Chemický potrat môže spôsobiť vážne komplikácie a dokonca smrť.
  • Ženy nesú plnú zodpovednosť za zabitie svojho dieťaťa pri chemickom potrate.
  • Kampaň Life Coalition žiada zákaz financovania potratových liekov v Kanade.

Kampaň Life Coalition uviedla, že nové zariadenie v Alberte, ktoré ponúka takzvané interrupcie na diaľku, je receptom na katastrofu a predstavuje vážne riziko pre psychickú pohodu žien, ktorým sú tieto lieky predpísané. 

“Zmiešanie chemického potratu s telemedicínou je receptom na katastrofu, určite pre nenarodené dieťa, ale potenciálne aj pre matku,” povedal riaditeľ komunikačného oddelenia Campaign Life Coalition’s (CLC) Pete Baklinski pre LifeSiteNews v súvislosti s relatívne novým zariadením na domáce potraty v Calgary.

Zariadenie sa nazýva Alberta Medical Abortion Clinic a ponúka predpisovanie potratového lieku Mifegymiso po “virtuálnych, telefonických a osobných stretnutiach, aby sa vyhovelo rôznym preferenciám a okolnostiam”, takže si človek môže “vybrať možnosť, ktorá najlepšie vyhovuje jeho potrebám.”

Zariadenie uvádza, že nie je prepojené so zdravotnou službou Alberta; provinčný regulačný orgán však hradí náklady na potrat, či už chemický alebo iný. 

Baklinski pre LifeSiteNews uviedol, že chemický abortívny prostriedok, ktorý je v Kanade označovaný ako Mifegymiso, je problematický liek, pretože už v zozname uvádza množstvo nežiaducich účinkov, ako napríklad “pretrvávajúce alebo silné vaginálne krvácanie”, ktoré si môže vyžadovať “liečbu intravenóznymi tekutinami alebo transfúziu krvi.” 

“Chemický potrat bezohľadne ohrozuje životy žien”. V prvom rade si tehotné ženy volajúce po potratovej tabletke samy určujú gestačný vek svojho dieťaťa. Komplikácie môžu nastať, ak použije chemický potrat po hraničnom termíne 9 týždňov, ktorý stanovila Health Canada,” poznamenal.

Baklinski uviedol, že ďalšie komplikácie nastanú, ak má žena “volajúca na chemický potrat nezistené mimomaternicové tehotenstvo.”

“To sa dá zistiť len pomocou ultrazvuku. Nezistené a bez lekárskeho zásahu môže byť pre ňu smrteľné,”poznamenal.

Dalšie vedľajšie účinky lieku zahŕňajú nevoľnosť, vracanie, hnačku, ako aj bolesti brucha. Infekčné komplikácie môžu dokonca vyústiť do “smrteľnej sepsy.” 

LifeSiteNews sa obrátil na úrad ministerky zdravotníctva Alberty Adriany LaGrangeovej so žiadosťou o vyjadrenie, prečo zdravotníctvo Alberty hradí náklady na potratové lieky z peňazí daňových poplatníkov. Do času tlače nedostala žiadnu odpoveď. 

Baklinski pre LifeSiteNews uviedol, že v Kanade sa najmä dve ženy už “zomreli na chemický potrat,” a mnohé ženy, ktoré túto metódu použili, “povedali, že to bola najbolestivejšia skúsenosť v ich živote.”

“Niektoré si mysleli, že umierajú. Mnohé ženy, ktoré zažili chemický potrat, uviedli, že neboli pripravené na bolesť a krvácanie, ako aj na šok, keď videli viditeľnú malú ľudskú bytosť v embryonálnej forme, ktorú vylúčili,”povedal.

“Tento výrobok určite nemá nič spoločné so zdravím alebo blahobytom žien”.”

Z observačnej štúdie z roku 2015, “Upadhyay UD, Desai S, Zlidar V, Weitz TA, Grossman D, Anderson P, Taylor D,” vyplýva, že po chemickom potrate je vyššia miera komplikácií v porovnaní s chirurgickým potratom.

Chemické potraty predstavujú pre ženy dodatočnú daň

Baklinski pre LifeSiteNews poznamenal, že hoci každý potrat poškodzuje “ženy na mnohých úrovniach, vrátane fyzickej, emocionálnej, psychologickej a duchovnej,” dodatočná daň pri samovoľnom chemickom potrate spočíva v tom, že “žena nesie plnú zodpovednosť za zabitie svojho dieťaťa vlastnou rukou.”

“Nebude mať nikoho okrem seba, s kým by sa mohla podeliť o bremeno viny. Už teraz je známe, že interrupcia je hnacím motorom psychických problémov. U žien, ktoré podstúpili interrupciu, sa o 81 percent zvyšuje riziko psychických problémov a o neuveriteľných 155 percent riziko samovraždy. Chemický potrat by to určite mohol ešte znásobiť,” povedal. 

Ve februári LifeSiteNews zverejnili správu, ktorú napísal Baklinski a v ktorej upozornil na to, ako Kanadská asociácia farmaceutov (CPhA) vydala súbor nástrojov propagujúcich potratové lieky. 

“Výdajom potratových liekov na zabíjanie ľudí sa farmaceuti stali rovnakými ako nacisti vo svojich táboroch smrti. Lekárne sú novými centrami strašného holokaustu,” poznamenal v správe. 

CLC sa tiež zasadzovala za to, aby boli v Kanade zakázané abortívne lieky vzhľadom na nebezpečenstvo, ktoré predstavujú, ako aj na skutočnosť, že berú nevinný život nenarodenému dieťaťu. CLC tiež uviedlo, že vlády provincií by mali úplne zastaviť financovanie týchto liekov. 

Napriek dostupnosti potratových liekov v Alberte nedávny prieskum ukázal, že väčšina Alberťanov je za súhlas rodičov s vykonaním potratu u neplnoletých osôb.

Podľa CLC potraty zabili viac ako štyri milióny nenarodených detí v Kanade od jeho legalizácie v roku 1969, čo približne zodpovedá celkovému počtu obyvateľov provincie Alberta.

Kontakt: 

Ministerka zdravotníctva Alberty Adriana LaGrangeová

Telefón: 780-427-3665

Email: [email protected]