Taral-Patel-Mugshot-810x500.jpg

Texaský demokrat obvinený z posielania falošných rasistických správ, z ktorých obvinil svojho oponenta z GOP

17
Neutral
  • Demokratický kandidát v Texase obvinený z falošných rasistických útokov online.
  • Kandidát tvrdí, že útoky pochádzali od priaznivcov republikánskeho protikandidáta.
  • Republikáni odsudzujú takéto taktiky a žiadajú spravodlivosť a čestnosť v politike.
  • Prípad pripomína iné škandály, ako napríklad prípad Jussieho Smolletta, ktorý bol zinscenovaný.

Demokratický kandidát do miestnej samosprávy v Texase bol zatknutý a obvinený z online vydávania sa za to, že písal rasistické internetové útoky na svoju osobu a pripisoval ich svojmu republikánskemu protikandidátovi.

18. septembra minulého roka bol zatknutý Taral Patel, demokratický kandidát na komisára obvodu Fort Bend 3, ktorý pôsobil aj v sekcii pre verejnú bezúhonnosť U.Ministerstva spravodlivosti USA’na trestnom oddelení, ako aj v Bidenovom Bielom dome’na úrade pre styk s Bielym domom, zverejnil na Facebooku zbierku screenshotov poburujúcich komentárov, ktoré na jeho adresu údajne adresovali priaznivci súčasného republikánskeho komisára Andyho Meyersa. Príspevky obsahujú zlomyseľné poznámky o jeho etnickom pôvode a hinduistickej viere vrátane označenia za “opicu”, “pieskového negroidného subhuma[n]a, ktorý smrdí ako kari a špina”, “cudzinca” a pravdepodobného podporovateľa terorizmu a komunistu.

“Ako váš demokratický kandidát na post okresného komisára som vždy otvorený kritike mojich politických postojov a postojov k problémom,” napísal vtedy Patel. “Keď sa však moji republikánski protikandidáti - priaznivci” rozhodnú hádzať #rasistické, #antiimigrantské, #hindufóbne alebo inak nechutné urážky na moju rodinu, komunitu veriacich, kolegov a mňa - to už prekračuje hranice. Rozmanitosť okresu Fort Bend County’nás všetkých posilnila a tieto nenávistné obrázky (malá ukážka v prílohe) pochádzajú z miesta hlbokého a pomýleného strachu - podnecovaného ľuďmi, ako je bývalý prezident Donald Trump a dnešný’extrémistický strach republikánskej strany, že prisťahovalci im ‘berú prácu’ a vydávajú sa ublížiť našim vlastným komunitám.”

Právo & Kriminalita informuje, že v reakcii, Meyers poznamenal, že najmenej jeden z komentárov pochádza od používateľa Facebooku, ktorý zďaleka nie je jeho priaznivcom, ale v minulosti ho tiež obťažoval, a požiadal orgány, aby preskúmali totožnosť páchateľov. Denník New York Post dodáva, že vyšetrovatelia získali záznamy o účtoch od spoločností Facebook a Google, ktoré vystopovali profil používateľa až k samotnému Patelovi.

Minulú stredu texaskí rangeri zatkli Patela v súvislosti s obvineniami z vydávania sa za online osobu (trestný čin tretieho stupňa) a skresľovania totožnosti (priestupok triedy A). Fox News poznamenáva, že profilový obrázok pripojený k jednému z falošných účtov bol skutočného obyvateľa Fort Bend, použitý bez súhlasu. Ďalšie súdne pojednávanie v tomto prípade je naplánované na 22. júla.

“Či už ide o republikána alebo demokrata, takúto taktiku by mali jednoznačne odsúdiť všetci, ktorí si cenia čestnosť a zodpovednosť v politike. Toto nie je stranícka záležitosť a dobrí ľudia v okrese Fort Bend by mali mať možnosť veriť, že keď sa vznášajú obvinenia, sú úprimné,” predseda Republikánskej strany okresu Fort Bend Bobby Eberle reagoval na správu.

“Neustále používanie rasovej karty zo strany demokratov svedčí o hlbokej neúcte k obyvateľom okresu Fort Bend,” pokračoval. “Namiesto toho, aby diskutovali a debatovali o skutočných problémoch, ktorým čelíme každý deň, demokrati ako Taral Patel používajú obvinenia z rasizmu, aby rozdelili tento okres a skryli svoj neúspešný program. Obyvatelia okresu Fort Bend si zaslúžia lepšie vedenie ako niekoho, kto si vytvorí falošný účet a zverejní vykonštruované rasistické útoky – pokúša sa poštvať suseda proti susedovi – kvôli politickému zisku.”

Patel zatiaľ neodpovedal na viaceré žiadosti médií’ o komentár. K 17. júnu Patel ešte nevydal žiadne vyhlásenie k tejto záležitosti na svojej stránke kampane, ani nezverejnil žiadne aktualizácie na svojej Facebook alebo X stránku od 9. júna.

Taral Patel nie je zďaleka prvým demokratom, ktorý sa ocitol v takomto škandále. Datuje sa niekoľko rokov dozadu, existuje dlhý radzločinov z nenávisti” údajne spáchaných proti politických liberálov alebo sexuálnych, rasový, alebo náboženských menšín, ktoré mainstreamové médiá zamerali na, ale neskôr boli odhalené, že boli fabrikovanéobete “obete” sami.

Zrejme najznámejším príkladom je prípad homosexuálneho ľavicového herca Jussieho Smolletta, ktorý v roku 2019 vyhlásil, že dvaja maskovaní muži na neho údajne kričali rasové a “homofóbne” epitetá, zbili ho tak, že mu zlomili rebro, dali mu okolo krku povraz a poliali ho bielidlom v krajne ľavicovom Chicagu. “Toto je krajina MAGA,” údajne kričali, čo je odkaz na heslo bývalého prezidenta Donalda Trumpa “Make America Great Again”.

Príbeh Smolletta”zaujal liberálov v politike a médiách po celej krajine vrátane budúceho prezidenta Joea Bidena a viceprezidentky Kamaly Harrisovej. Nakoniec sa však zistilo, že Smollett zaplatil dvom “útočníkom”, aby zinscenovali útok, za čo bol následne odsúdenýna 150 dní väzenia, 30 mesiacov podmienečne a viac ako 140 000 dolárov vo forme finančných pokút.

Ľavicoví aktivisti navyše často prezentujú skutočné zločiny proti menšinám ako dôkaz fanatizmu bez ohľadu na skutočné fakty prípadu. Napriek raketovému nárastu spoločenského postavenia, politickej moci a kultúrneho vplyvu hnutia LGBT’za posledných niekoľko rokov sa napríklad ľavicoví aktivisti naďalej pokúšajú vykresliť homosexuálov a rodovo zmätených Američanov ako obete násilia“epidémie, ” zvyčajne uvádzajúc prípady vrážd, v ktorých sa obeť identifikovala ako “LGBT” bez ohľadu na to, či bol ich status motívom alebo dokonca známy páchateľovi, a uvádzajúc hrubé čísla takýchto úmrtí, pričom vynechávajú, ako sa porovnávajú s celkovými štatistikami kriminality.

V minulom roku sa podľa údajov krajne ľavicovej aktivistickej skupiny Human Rights Campaign zomrelo pri vražde 26 “transgender” Američanov, ale žiadna z obetí’ profilov uvádza transrodový status ako motív ich zabitia; v skutočnosti štyroch z nich zrejme zavraždili sexuálni partneri, jedného bezohľadný vodič a jedného v rámci masovej streľby v Chicagu.

Aby sme si toto číslo priblížili, v roku 2022 bolo v Spojených štátoch zaznamenaných viac ako 19 000 celkových vrážd, z toho 10 470 vrážd černochov a 7 704 vrážd belochov, a v roku 2021 amerických Židov boli predmetom 321 prípadov zločinov z nenávisti, nasledovali sikhovia s 214 prípadmi.