Jeremy-Patzer-810x500.png

Trudeauovi liberáli útočia na konzervatívneho poslanca za návštevu kostola za život

12
Kultúra života

Kanadská liberálna strana, ktorá podporuje potraty, zaútočila na konzervatívneho poslanca, pretože minulý rok navštívil cirkevný zjazd za život v Spojených štátoch, čím si vyslúžila rýchle pokarhanie od poprednej kanadskej skupiny za život, ktorá sa postavila na obranu poslanca.

Oficiálny účet X Liberálnej strany zverejnil 24. septembra titulok z quebeckých novín Le Journal De Montreal z toho istého dňa s (do angličtiny preloženým) titulkom: “Trapas pre Pierra Poilievreho: poslanec Konzervatívnej strany Kanady prijal protipotratovú cirkev v Spojených štátoch.”

Príspevok liberálov obsahoval aj text: “Trapas, ale nie prekvapujúci.”

V správe Le Journal sa uvádza, ako poslanec Konzervatívnej strany Kanady Jeremy Patzer zo Saskatchewanu strávil minulý rok tri dni v Tampe na Floride, kde bol pozvaným rečníkom na zjazde Cirkvi Božích ministerstiev.

Obe organizácie, Patzer aj Cirkev Božích ministerstiev, zastávajú silné pro-life presvedčenie, pričom organizácia Campaign Life Coalition (CLC) dala poslancovi “green light” hodnotenie.

CLC sa Patzera zastala po tom, ako naňho liberáli’ zaútočili, pričom kontra príspevok na X znel: “Máme pre vás správu, @Liberal_party. Všetky katolícke kostoly v Kanade @CCCB_CECC sú proti potratom.”

“Zaviažu sa vaši poslanci, že už nebudú hosťovať v žiadnom z nich? (Trápne, ale nie prekvapujúce.)” znelo.

Liberálna strana pod vedením premiéra Justina Trudeaua sa stala jedným z najviac pro-potratových politických subjektov v Kanade.

Trudeau už roky vyznáva svoju podporu potratov napriek tomu, že je pokrstený katolík. Od nástupu do funkcie v roku 2015 jeho liberálna vláda predložila pro-potratovú politiku, ako napríklad odobratie těhotenským informačným centrám charitatívneho štatútu, pretože namiesto potratov propagujú život.

Kým mnohí poslanci CPC zastávajú silné pro-life presvedčenie, strana pod vedením Poilievra je notoricky známa svojou mäkkosťou v otázkach dôležitých pre sociálnych konzervatívcov, vrátane abortácieLGBT agenda a Kanada’s angažovanosť v globalistických medzinárodných organizáciách.