Írskych študetnov trénujú na to, aby vykonávali potraty

930
Kultúra smrti

DUBLIN, 18. januára 2013, (LifeSiteNews.com) - Najusilovnejšia britská interrupčná organizácia ponúka školenia írskym medikom, ktorí chcú vykonávať tieto postupy. Študenti môžu navštevovať týždenné stáže, aby boli „svedkami toho, ako sa vykonáva potrat“.

Britský tehotenský poradenský servis (The British Pregnancy Advisory Service, ang. skr. BPAS) povedal, že študenti by „mali mať možnosť získať vhľad do mnohých rôznych situácií, pre ktoré ženy môžu čeliť neplánovanému tehotenstvu alebo tehotenstvu, ktoré nemožno donosiť do termínu.“ BPAS hovorí, že dvaja študenti sa už do programu prihlásili.

Študenti museli „mať ukončený jeden rok lekárskej školy, mať základné lekárske znalosti, chápať dôvernosť a etiku a mali byť schopní písomne vysvetliť, prečo sa chcú zúčastniť“.

Prevažnú časť aktivít BPAS tvorí aktívny nábor medikov na potratový tréning. V roku 2012 rozoslali list desaťtisíc britským študentom, v ktorom uviedli: „Voľba povedať áno alebo nie, je to, čo robíme dennodenne, no u žien s neplánovaným tehotenstvom, je táto voľba v ohrození ... diskusia sa mení a je potrebná vaša pomoc“.

BPAS ponúka program írskym zdravotníckym školám potom, čo kurz v roku 2012 „v Írsku pritiahol značnú pozornosť“.

Dr. Richard Lyus pripustil, že táto organizácia očakáva, že írska vláda sa chystá liberalizovať zákon: „Dúfame, že tieto stáže poskytnú budúcej generácii írskych lekárov dôležitý pohľad na potreby žien v takejto situácii, ktoré môžu využiť v priebehu svojej kariéry.“

Patrick Buckley, zástupca Dublinskej Spoločnosti pre ochranu nenarodených detí (ang. skr. SPUC), opísal toto oznámenie ako vrchol „politického oportunizmu“.

Smutná skutočnosť, že niektorí študenti už prijali stáže BPAS, je dôvodom k vážnemu znepokojeniu, pre to čo im hovoria ich učitelia,“ komentoval Buckley.

Musíme sa pýtať, čo sa stalo s Hippokratovou prísahou, koncepciou ochrany zraniteľných a so záväzkom lekárov „neuškodiť“?“

Nielenže registrovaná nadácia BPAS dostane jednu štvrtinu obchodných zmlúv na potraty od National Health Service, sú aj aktívni pri lobovaní za ešte väčšiu liberalizáciu zákona a väčší prístup“ k potratu.

V roku 2012 skupina zaznamenala príjem 25,536 - 25,54 milióna libier, ktoré im vyniesla ich „charitatívna činnosť“ - najmä potraty v 96-tich nemocniciach krajiny.

Všetky príjmy z našich služieb investované do služieb Spojeného kráľovstva a advokácie,“ uviedlo BPAS. Táto advokácia zahŕňa mohutnú ​​účasť na výrobe programov „sexuálnej výchovy“ pre školy a prácu s vládnymi agentúrami, ako aj priame politické lobovanie.

BPAS stále vyšetrujú pre obvinenia, že boli spoluvinníkmi nelegálnych neskorých potratov a boli ostro kritizovaní, keď pretláčali, aby sa chemické potraty mohli vykonávať aj mimo zdravotníckych zariadení. Na Najvyšší súd podali petíciu, ktorá žiadala, aby súd rozhodol, že Zákon o potratoch z roku 1967 umožňuje ženám, aby potratové liečivá užili doma a bez lekárskeho dohľadu. Súd petíciu odmietol, ale táto skupina danú otázku aj naďalej pretláča.

SPUC vtedy varovalo, že tento krok bol takmer určite súčasťou úsilia BPAS, aby presadila potraty v Írsku. Hovorca SPUC, Paul Tully, pre LifeSiteNews.com povedal: „Ženy by mohli dostať na klinikách v Anglicku RU 486 a poslať ich späť do Írska, aby si ich vzali doma. Tvrdíme, že užívanie misoprostolu [abortívny prostriedok] je, zjavne súčasťou potratového postupu a také použitie je nezákonné v Republike i v Severnom Írsku.“