OSN schválila pro-rodinnú rezolúciu. Sexuálni radikáli sa hnevajú

1,782
Kultúra života

Pro-rodinná rezolúcia, ktorú v Ženeve schválila Rada pre ľudské práva OSN má „nebývalú“ silu a dosah. Bola schválená vďaka koalícii afrických a ďalších rozvojových krajín, Číny, Ruska a podporných skupín sociálne konzervatívnych mimovládnych organizácií.

„Je to nebývalé a obrovské víťazstvo pre rodinu,“ povedala pre LifeSiteNews Sharon Slaterová, vedúca organizácie Family Watch International. „Vôbec po prvýkrát v histórii OSN prešla nejaká komplexná rezolúcia o ochrane rodiny ako základnej jednotky spoločnosti, ktorá uznáva prednostné právo rodičov vychovávať svoje deti a vyzýva všetky národy k tomu, aby vytvorili politické stratégie citlivé na rodinu a uznali svoje záväzné povinnosti v rámci dohody na ochranu rodiny.“

Slaterová uviedla, že hlasovanie o Rezolúcii o „ochrane rodiny“ skončilo v jej prospech pomerom 27:14. Proti hlasovali Spojené štáty, Veľká Británia, Írsko a ďalšie západoeurópske krajiny, zatiaľ čo medzi jej podporovateľov patrili Rusko, Čína, Bielorusko, a viac než tucet moslimských a afrických krajín. Štyria členovia rady sa zdržali hlasovania (Brazília, Mexiko, Argentína a Macedónsko); pravdepodobne donútení bohatými krajinami hlasujúcimi proti rezolúcii.

„Rozvinuté krajiny pravdepodobne vyvinuli obrovský tlak na ostatné krajiny, aby túto Dohodu zastavili alebo aby do nej vložili také zmeny, ktoré by narúšali jej zámer; pohrozili im pozastavením zahraničnej pomoci,“ povedala Slaterová. „Chválime tých, ktorí sa dokázali postaviť za rodinu, a žiadame ľudí, aby im napísali poďakovanie.“ (Organizácia FWI prevádzkuje webovú stránku, ktorá má ľuďom pomôcť s posielaním takýchto ďakovných listov.)

Aj Austin Ruse z Centra pre rodinu a ľudské práva (C-FAM) nazýva túto rezolúciu „obrovským víťazstvom pro-rodinného sveta“ a porážkou malých, ale mocných skupín zameraných proti rodine, ktoré podporujú rozvinuté krajiny a Spojené štáty americké. Skupiny feministiek a zástancov LGBT sa pokúsili túto rezolúciu najskôr poraziť, no potom zmenili taktiku. Zamýšľali do nej vložiť „reprodukčné práva“  - čo je eufemizmus pre potrat - a nahradiť slovo „rodina“ slovom „rodiny“ a takýmto vložením všeobecných výrazov spôsobiť, že by sa táto rezolúcia vzťahovala aj na sexuálne menšiny.

Ako sa dalo čakať, schválenie rezolúcie odsúdili skupiny feministickej a sexuálnej lobby. Sexual Rights Initiative to napríklad nazvala „krokom späť v rozvoji ľudských práv jednotlivcov, keďže sa snaží povýšiť rodinu na inštitúciu, ktorá potrebuje ochranu, bez toho, aby uznala škody a porušovania ľudských práv, ktoré sa môžu vyskytnúť v rodinách, alebo uznala existenciu rôznych foriem rodín.“

Výslovne vyhlásila, že „v rodinách sa vyskytuje stály patriarchálny útlak, tradície a škodlivé praktiky, ako aj ... porušovanie ľudských práv (t.j. manželské znásilnenia, zneužívania detí, ženská obriezka, skoré a nútené manželstvá, násilie súvisiace s venom, takzvané vraždy „cti“ a iné formy domáceho násilia).“

Ruse však uviedol, že „celý svet s nami ohľadom tejto rezolúcie súhlasil. Len malý počet krajín podporilo agendu LGBT. Môžete si byť istí, že Spojené štáty proti tomuto uzneseniu lobovali s veľkou vervou. Podpora agendy LGBT je hlavným cieľom zahraničnej politiky USA.“

Slaterová povedala, táto rezolúcia je obzvlášť významná preto, že jej preambula dala dokopy desiatky minulých rezolúcií, záväzných zmlúv a zakladajúcich vyhlásení OSN; tieto všetky uznávajú „rodinu“ ako základný kameň spoločnosti, obrancu ľudských práv, sprostredkovateľa spoločenských, kultúrnych a náboženských hodnôt, primárneho vychovávateľa mládeže a - práve v čase súčasných rokovaní OSN v New Yorku o oblasti udržateľného rozvoja - pozitívnu silu ekonomického rozvoja.

Dôležité je i to, že rezolúcia uznala rodinu ako „podstatnú“ hodnotu – t. j. takú, ktorú národní tvorcovia politík musia ubrániť pred oslabením snahami o iné politické ciele.

Ruse povedal, že byrokratický aparát OSN, vrátane Úradu vysokého komisára pre ľudské práva, pôsobí dojmom akoby OSN už sexuálnu orientáciu či rodové identity chránila pred diskrimináciou, hoci sa tieto veci neuznali v žiadnych rezolúciách. „Byrokratický aparát je mimo kontroly.“

Slaterová z FWI však povedala, že schválenie takej silnej rezolúcie podkope snahy lobistov feministických či LGBT skupín, ktoré chcú OSN používať na to, aby jednotlivým krajinám nanútili svoju agendu. „Ďalším krokom je dosiahnuť, aby boli pro-rodinný jazyk a pro-rodinné stratégie zahrnuté do strategického plánu udržovateľného rozvoja,“ povedala Slaterová.

Víťazstvo poukazuje na to, že v OSN rastie vplyv Frakcie za práva rodiny, t. j. koalícia pro-rodinných mimovládnych organizácii, ktoré v Ženeve podporujú národné delegácie.