Británia zavedie politiku dvoch detí

1,372
Kultúra smrti

Rozpočet britskej Konzervatívnej strany, ktorý vymedzuje detský daňový odpočet na prvé dve deti, považujú kritici za jednoznačne postavený proti životu a rodine.

„Z toho, čo som čítal, vyplýva, že britská vláda sa snaží „prinútiť“ chudobnejšie rodiny, aby mali menej detí.“ Hovorí profesor ekonómie Dr. William Doyle, spolupracovník na Catholic University of Dallas. Dodáva, že tieto opatrenia považuje za „extrémne“ protiživotné.

„Dúfam, že budeme mať na to rovnaký názor, aj keď by viac detí v chudobných rodinách znamenalo väčšie štátne výdavky (z hľadiska účtovníctva je daňový škrt rovnaký ako štátne výdavky).“ Napísal Doyle v emaile pre LifeSiteNews.

„Rozpočet je jeden z mnohých krokov na zavedenie feministickej, ekonomicky zameranej, proti manželskej, bezpohlavnej a proti rodinnej spoločenskej vízie.“ Tvrdí Paul Tully, generálny tajomník Britskej spoločnosti pre ochranu nenarodených detí (BSOND).

„Vyzerá to tak, že britská vláda tajne zavádza kontrolu populácie.“ Poznamenal Clinton Somerton člen Koalície kampane za život (KKŽ), kanadskej loby podporujúcej život a rodinu. Limitovaním detského daňového odpočtu „diskriminujú deti, ktoré sa narodili minimálne tretie v poradí, lebo nemajú rovnaké možnosti ako ich starší súrodenci.“

Rozpočet predstavil 8. júla George Osborne pod vedením premiéra Davida Camerona. Vzbudil kontroverzie pre viacero opatrení, najviac však prekvapil práve limitovaním detského daňového rozpočtu, platného od apríla 2017.

Na zníženie 12 miliónových nákladov na sociálny štát sa od toho mesiaca nebudú prijímať daňové odpočty na tretie dieťa a všetky ďalšie narodené po ňom. Vyplýva to z analýzy Mirror, ktorý spomínaný rozpočet nazval „Útok Georgea Osbornea“.

Detský daňový odpočet môže podľa Mirroru dosiahnuť najviac 2,780 libier na dieťa a „väčšinou sa vzťahuje na pracujúce rodiny, ktoré zarábajú menej ako 20 000 libier.“

Rozpočet taktiež uvádza rôzne výnimky – napríklad v prípade dvojčiat, trojčiat, postihnutých detí, detí počatých znásilnením, „alebo v iných mimoriadnych prípadoch“.

Doyle vníma „nový britský daňový zákonník ako súčasť Európskej fiškálnej úspornosti bez ohľadu na to, ako ovplyvní životy ľudí.

„Na druhej strane tieto opatrenia motivujú chudobnejších ľudí, aby sexuálne nesprístupňovali svoje telo.“ Dodáva Doyle.

„Avšak tiež podporujú by Mega Games"> ženy, ktoré pokračujú vo svojom doterajšom sexuálnom živote, aby išli na interrupciu.“

Somerton poznamenal, že kým KKŽ nie je proti sociálnym reformám, neuznáva zmeny na základe veľkosti rodiny. „Aj keď cieľom britskej vlády je znížiť sociálne výdavky, v skutočnosti znevýhodňuje deti podľa poradia, v akom sa narodia.“ Dodal.

„Následkom tohto opatrenia sa niektoré deti stanú Dalitmi britskej spoločnosti – a to len na základe toho, kedy sa narodili. S takýmto prístupom pôjde vlastne o vládne financovanú prednatálnu vraždu (interupciu).“

„Ako sa toto opatrenie líši od čínskej politiky jedného dieťaťa?“ opýtal sa Somerton, pričom odpovedal: „Aj keď je čínsky zákon presadzovaný brutálnejšie, v Británii sa jedná o vytváranie druhotriednych ľudských bytostí, ktoré sú záťažou pre britskú vládu.“

Podľa Tullyho z BSOND odhaľuje nový zákon „všeobecný protirodinný postoj britského rozpočtu a vlády.“

„Rozpočet zdvojnásobuje štátom financované kapacity škôlok pre trojročné a štvorročné deti, čo stojí ročne približne 5000 libier na dieťa a umožňuje ďalšie nezdaniteľné detské výdavky v hodnote 2000 libier na dieťa pre 18000 pracujúcich rodín.“ Poznamenal Tully v emaile pre LifeSiteNews.

„Hlavným cieľom je jednoznačne dostať matky do (zdaniteľného) zamestnania a poslať deti z ich domova do štátnych vzdelávacích inštitúcií.“ Dodal.

Rozpočet nariaďuje, aby sa rodičia pripravili pracovať potom, čo ich najmladšie dieťa dovŕši druhý rok a aby si začali by Mega Games"> hľadať prácu po treťom roku rodičovskej dovolenky.

Tully taktiež poukázal na fakt, že „sa podporuje umiestnenie detí do adoptívnych rodín“ práve v období, keď bola schválená adopcia pre páry rovnakého pohlavia.

„Bol by som rád, keby politici vedeli, akí citliví sú ľudia, ak ide o podobné podnety“ povedal ekonóm Doyle. „Tiež by bolo dobré, keby najprv zvážili schválenie týchto „hriešnych štruktúr“, ktoré spôsobujú najbrutálnejšie a najnehanebnejšie formy ľudského správania.“

Za správny smer v tejto oblasti považuje učenie Jána Pavla II. v jeho encyklike Centesimus Annus.

Svätý Ján Pavol II. zdôrazňoval všímanie si a uprednostnovanie chudobných a podotkol, že Katolícka cirkve učí, že „štát by mal chudobnej vrstve vynahradiť jej postavenie v súlade so zákonom.“

Nemôžeme však od štátu očakávať, že vyrieši všetky sociálne problémy. Dodal, že „ľudia, rodiny a spoločnosť majú prednosť pred štátom a že štát slúži na ochranu ich práv a nie ich potláčanie.“

Somerton z KKŽ posilnil tento postoj: „Vláda má za úlohu zlepšiť blahobyt rodín. Vytvorenie novej štruktúry, ktorá ekonomicky diskriminuje niektoré deti na základe poradia ich narodenia, je krokom vzad,“ povedal pre LifeSiteNews.