Putin proti homosexuálnej propagande: „Verím, že by sme mali nechať deti na pokoji“

2,536
Kultúra života

V roku 2013 Rusko schválilo novelu zákona o ochrane detí v krajine pred „šírením propagandy medzi maloletými ohľadom netradičných sexuálnych vzťahov“. Tento zákon tiež deti chráni pred adopciou zo strany homosexuálov. Cieľom zákona je „chrániť deti pred informáciami, ktoré obhajujú popretie tradičných rodinných hodnôt“. Západné vlády pod vedeným Spojených štátov tento zákon odsúdili ako vyvolávajúci nenávisť, ako bigotný a taký, ktorý sa rozchádza s názormi modernej spoločnosti.

Médiá pri tomto odsúdení agresívne asistovali - tým, že amerických divákov a návštevníkov kina presviedčali, že homosexualita je prirodzená, a že „rodičovstvo“ dvoch mužov je pre dcéru rovnako dobré ako výchova dievčatka matkou a otcom. Filmy a televízne relácie robia všetko preto, aby súčasťou ich obsadenia bola aspoň jedna homosexuálna postava, či homosexuálny pár. Prípadne vykresľujú homosexuálov ako normálnych a dobre upravených ľudí. Jedna populárna show na Netflixe s názvom House of Cards, zobrazila ruského prezidenta, ktorý vyzeral ako Putinov dvojník a ktorý sa otvorene priznával k tomu, že jeho zákon o propagande je smiešne zastaraný a škodlivý, ale zato politicky výhodný.

V nedeľu CBS dala skutočnému ruskému prezidentovi šancu brániť tento zákon. V rozhovore pre Charlie Rose Vladimir Putin objasnil, že jeho krajina nezakázala homosexuálov alebo homosexualitu, ale zakázala šírenie homosexuálnej propagandy medzi maloletými.

„Problém sexuálnych menšín v Rusku bol z politických dôvodov zahraničím zámerne zveličený, pričom som presvedčený, že bezdôvodne,“ vysvetlil Putin.

Putin zákon proti propagande obhajoval ako taký, ktorý slúži na ochranu detí pred lanárením homosexuálnych aktivistov. „Myslím, že by sme sa mali postarať o to, aby deti žili v pokoji,“ argumentoval Putin. „Mali by sme im dať šancu rásť, pomôcť im uvedomiť si, kým sú, a rozhodnúť sa podľa seba.“ V roku 2014 pre BBC News povedal, že ruský zákon chráni deti aj pred pedofíliou.

Prezident Putin poznamenal, že homosexuáli v Rusku majú rovnaké občianske práva ako každý občan, ale nemali by sa pokúšať vštepovať svoje myšlienky mladým. Bývalý agent KGB dospel k záveru, že „v tom nevidí žiadne porušenie práv homosexuálov“.

Ruský vodca tiež poukázal na to, že Rusko zrušilo všetky zákony namierené proti homosexuálom. „Ľudia netradičnej sexuálnej orientácie pracujú, žijú v pokoji, sú povyšovaní, dostávajú štátne vyznamenania za svoje úspechy vo vede, umení a aj v iných oblastiach,“ dodal Putin. „Osobne som im udelil medaily.“

Ruský zákon namierený proti homosexuálnej propagande bol jednohlasne schválený Štátnou dumou a po celej krajine sa teší obrovskej popularite. World.Mic oznámil, že 88 % Rusov túto legislatívu podporuje, „obrovská popularita tohto zákona Putinovi pomohla, aby konečne zadefinoval postkomunistické Rusko tým, že ho postavil vedľa západnej spoločnosti“.

A čo je dôležité, zákon podporila aj ruská pravoslávna cirkev. Od pádu komunizmu sa cirkev teší silnému vplyvu na spoločnosť i vládu. Ako vysvetľujú traja muži – spisovateľ Alexander Webster, duchovný otec Victor Potapov z ruskej katedrály vo Washingtone, D.C., a James Jatras, zástupca riaditeľa amerického inštitútu na Ukrajine – za posledných pätnásť rokov „sa jazýček váh ruskej neosymfónie začal nakláňať v prospech cirkvi, nie štátu“.

Medzi iné iniciatívy, za ktorými stojí ruská cirkev, patrí napríklad snaha o zníženie vysokého počtu potratov, či ochrana svätosti náboženských chrámov pred vandalizmom a ničením.

Jatras, bývalý diplomat a vedúci poradca v oblasti zahraničnej politiky republikánskeho vedenia USA, pre LifeSiteNews povedal: „Mnoho Američanov o dnešnom Rusku rozmýšľa ako o bývalom Sovietskom zväze, v ktorom vládli komunisti. Takéto hodnotenie nie je len zastarané, ale aj spiatočnícke, pokiaľ ide o jeden veľmi zásadný faktor: rolu kresťanstva a kresťanských morálnych hodnôt v spoločnosti.“

Niekoľkí poprední myslitelia v USA zaznamenali obrat rolí svetových veľmocí: od Spojených štátov presadzujúcich morálku a Sovietskeho zväzu zastávajúceho ateizmus k situácii, keď USA presadzuje po celom svete nemorálnosti a ruská vlády víta vplyv Cirkvi na spoločnosť. Kým Rusko prijíma právne predpisy na ochranu detí pred sodomiou a homosexuálnou propagandou, v Spojených štátoch sa kresťanstvo dostáva čoraz viac na okraj spoločnosti, morálne neresti sú oficiálne podporované ako cnosti a ako potratové ​​a homosexuálne „práva“ – a to najmä teraz, keď sa tieto veci stávajú kľúčovými zložkami zahraničnej politiky USA“.

„V čase, keď naša americká federálna vláda vykazuje takmer boľševický štýl nepriateľstva voči kresťanstvu a núti kresťanov obmedziť svoje názory na štyri steny našich kostolov, v Rusku sa kresťanstvo (konkrétne pravoslávna cirkev) oceňuje ako morálny kompas ruského štátu,“ vysvetlil Jatras pre LifeSiteNews. „Práve preto Rusko odmieta veci, ktoré sa ešte pred nedávnom i tu považovali za neresti, dnes sa však v Amerike oficiálne povyšujú na cnosti. [Sú to veci] ako: homosexualita (a „manželstvo“ osôb rovnakého pohlavia) potratové „​​práva“, transgenderizmus, atď. “

Jatras, ktorý sa nedávno stal jediným republikánom, ktorý oznámil svoju ochotu stať sa republikánskym viceprezidentom, [rozhovor] pre LifeSiteNews ukončil tragickou poznámkou: „To, že americké elity a dokonca aj niektorí, ktorí samých seba nazývajú „konzervatívcami“, Rusko hanobia za to, že sa snaží chrániť deti pred propagandou, ktorá sa ešte nedávno aj tu považovala za niečo, čo kazí morálku maloletých, je známkou toho, ako veľmi sme sa vzdialili od kresťanských základov Ameriky.“

Zákon o ochrane detí povzbudil aj ďalšie krajiny k prijatiu podobných zákonov. Odvtedy, čo zákon vstúpil do platnosti, zákonodarcovia od východnej Európy až po strednú Ázie zaviedli takmer identické verzie právnych predpisov zameraných na ochranu detí pred homosexuálnou propagandou.

Prezident Putin si nedávno dohodol stretnutie s homosexuálnym spevákom Eltonom Johnom, ktorý je tvrdým kritikom zákona proti [homosexuálnej] propagande.